Velkommen i Blokhusmuseet

Åbningstider
Blokhusmuseet er kun åbent efter aftale.
Kontakt sekretariatet for muligheder.

Entré
10 kr. pr person. Børn under 12 år gratis.

Museumspakken
Der findes et andet tilbud for grupper om en "museumspakke" som indbefatter besøg på Blokhusmuseet, Spillemands-, Jagt- og Skovbrugsmuseet samt Thingbæk Kalkminer.
Kontakt os for nærmere information om pakken. 

Blokhusmuseet
Blokhusmuseet i Rebild Nationalpark også kaldet Lincoln Log Cabin er opkaldt efter USA’s præsident Abraham Lincoln (1861-1865). Museet er smukt beliggende ved indgangen til Rebild Nationalpark med en betagende udsigt over bakkerne og 4. juli festpladsen.

Det første blokhus blev opført i 1934. Det nedbrændte i 1993, men året efter blev der bygget et nyt blokhus som erstatning for det gamle i staten Washington. Det blev bygget af tømmer fra 70-250 år gamle cedertræer. Huset blev skilt ad igen og fragtet til Rebild, hvor det atter blev bygget op, denne gang på plateauet på toppen af bakkerne. 

Blokhuset er også et dansk udvandrermuseum, hvor der fortælles om de danskere der udvandrede til USA. I sidste halvdel af det 19. århundrede og i begyndelsen af det 20. århundrede forlod omkring 300.000 danskere deres hjemland for at prøve lykken i Amerika. Fortællinger, tableauer og mange enkelte effekter fortæller historien. Beretninger fra havnen i Danmark, skibsrejsen, ankomsten til USA, rejsen gennem USA og det hårde liv med start af en hel ny tilværelse i det nye land er nogle af de historier, som fortælles i Blokhusmuseet. 

Blokhuset fortæller endvidere historien om indianerne og det ”vilde vest”. Historierne om hvorledes ”den hvide mand” kolonialiserede det amerikanske kontinent og fortrængte indianerne fra deres bopladser for at skabe plads til nybygger-bosættelser. 

I Blokhuset vises effekter fra forskellige indianerkulturer, samt effekter, der viser hvorledes nybyggerlivet var i datidens Amerika. Se en miniatureudgave af en tipi, en original indianerdragt, våben, en prærievogn og andre effekter fra den tid, hvor cowboys og indianere kæmpede om ”det nye land”.