René Gross Kærskov

René Gross Kærskov er vokset op i Frederikshavn i Nordjylland med en barndom præget af at være både gummi-Tarzan, bryder, nordjysk fisker og krejler. Han er i dag bosiddende i Californien. 
René taler ved Rebildfesten den 4. juli. Har du ikke været til Rebildfest før, så benyt muligheden i år. Rebildfesten er den største fejring af den amerikanske uafhængighedsdag udenfor USA. 

Min tro på THE AMERICAN DREAM får mig til at stå ud af sengen hver morgen og tænke over, hvad kan jeg gøre for at skubbe mine personlige grænser endnu mere!
— René Gross Kærskov

Fra kontorassisstent til direktør
I 1990 blev René ansat som kontorassistent i et amerikansk indretningsfirma (HBA) i London. Han startede fra bunden af karrierestigen som servicemedarbejder og afløser for receptionisten i firmaet, hvor han også lavede kaffe om eftermiddagen. Efter lidt mere end et års ansættelse blev han sendt til det amerikanske hovedkontor i Los Angeles.  


René er den første til at indrømme, at han hverken havde en stor uddannelse eller penge på lommen, da han som 25-årig drog til Amerika i 1991.  Troen på den amerikanske drøm, hans nordjyske stædighed, hårdt arbejde og forretningssans har siden hen leveret et oplevelsesfyldt og indholdsrigt liv i USA.

I dag har René titlen som Chief Executive Officer og er medejer af verdens største hotelindretningsfirma, HBA, det samme firma, hvor han lavede kaffe og sad bagerst i kontoret på nogle papkasser for 25 år siden. Under hans ledelse har HBA gennem de seneste seks år skabt 1.100 arbejdspladser, øget omsætningen til næsten en milliard kroner og åbnet 20 nye kontorer over hele verden.  

René er som virksomhedsleder blevet profileret i den eksklusive Robb Report, Bloomberg magazine, det amerikanske Entrepreneur magazine med overskriften ”Top CEO having what it takes to make it big”, som 2017 Real Estate Visionary i CSQ magazine og i Wall Street Journal med titlen: “Before Outer Space He Conquers Continents”.  

Forbereder en tur i rummet
Den titel som René selv foretrækker er dog: “Adventurer” eller endda på nordjysk “Nordjysk Eventyrer”. René har i 11 år trænet til at blive Danmarks første privatastronaut. Træningen er foregået i både Californien, Florida, Pennsylvania, Washington DC og i Rusland, hvor han har deltaget i vægtløshedstræning, rumskibssimulationer i centrifuge samt akrobatik og jetjager flyvninger. 

Det er en drøm om at se jorden fra rummet, som René håber bliver opfyldt inden for et par år. TV2 Nord lavede i 2011 udsendelserne « René i Rummet ». Trods et par ulykker, hvor den ene resulterede i en eksplosion af rumskibet under en testflyvning, er René sikker på, at det femte og sidste afsnit af TV-serien med hans udsendelse ud i rummet kommer inden for de næste år. 

Nordjysk evertyrer
René er en ægte eventyrer. Han har løbet marathon på alle jordens 7 kontinenter plus Nordpolen. Han er så vidt der vides den første dansker, som har stået på både Nord- og Sydpolen. I 2008 sprang René ud i faldskærm over Nordpolen i en fundraising for Verdensnaturfonden og for at skabe opmærksomhed omkring isbjørnenes problemer med den smeltende is. Det blev senere inspirationen til det danske ure- og smykkemærke, BERING. 

BERINGs design er dansk, moderne og stilrent, men inspireret af den arktiske skønhed, som René oplevede på Nordpolen og viste til hans to forretningspartnere i Danmark. BERING er nu blevet en af hovedsponsorerne af Polar Bears International, hvor de finansierer beskyttelse af isbjørnemødre og deres ungers huler, når de går i hi. Forretningsmæssigt er BERING blevet Danmarks hurtigst voksende urfirma og sælges nu i over 40 lande verden over. 

The Copenhagen House
Ud over Renés engagement i HBA og BERING, er han også manden bag den største danske butik i Solvang, Californien, THE COPENHAGEN HOUSE, som kun sælger danske varer så som House of Amber, Pandora, Bering, Georg Jensen, Louis Poulsen, Stelton, Holmegaard, Normann Copenhagen, Kay Bojesen etc. René er også gået i gang med at etablere en ny dansk vingård i Solvang. 

René fortæller til Rebildfesten, hvorfor han tror på ”The American Dream”, hvorfor han tror, at immigranter stadigvæk kan “make it” i Amerika, hvad der kræves for at opnå drømmen, og hvordan det nogle gange misforstås, hvad drømmen egentlig er. Han stiller spørgsmålet: ”Er Janteloven en direkte konkurrent til den Amerikanske drøm?” 

René vil endvidere forklare, hvordan den amerikanske drøm var beskrevet allerede i den amerikanske ”Declaration of Independence” den 4. juli 1776. Sidst men måske mest vigtigt for nogle dansk-amerikanere, mener René ikke, at man behøver at opgive at være dansker og sin danskhed for at leve den amerikanske drøm! 

“Min tro på THE AMERICAN DREAM får mig til at stå ud af sengen hver morgen og tænke over, hvad kan jeg gøre for at skubbe mine personlige grænser endnu mere!" - René Gross Kærskov.